- Aracınız uzun süre güneşte kalmışsa önce camları ve varsa sunroof'u açıp, aracın iç sıcaklığını düşürdükten sonra klimayı çalıştırmalısınız. 

- Aracınızın klimasını çalıştırdığınızda kalorifer düğmesinin soğuk konumunda olduğundan emin olmalısınız. 

KLİMADAN EN İYİ VERİMİ ALABİLMEK İÇİN

- Aracınız uzun süre güneşte kalmışsa önce camları ve varsa sunroof'u açıp, aracın iç sıcaklığını düşürdükten sonra klimayı çalıştırmalısınız. 

- Aracınızın klimasını çalıştırdığınızda kalorifer düğmesinin soğuk konumunda olduğundan emin olmalısınız. 

- Aracınızın klimasını sürücü ve yolculara havayı direkt üflemeyecek şekilde; tabana ve camlara doğru ayarlamalısınız. Aksi takdirde baş ağrısı ve sinüzit gibi rahatsızlıklarla karşılaşabilirsiniz. 

- İçerdeki sıcaklık ile dışarıdaki hava sıcaklığı arasındaki farkın 10 dereceden fazla olmamasına dikkat etmelisiniz, yoksa dışarı çıktığınızda aşırı sıcak farkı nedeniyle şok geçirebilirsiniz. 

- Araçta klima çalışırken, camları kapalı tutmalısınız. Klimadan en iyi performansı bu şekilde alabilirsiniz. 

- Yüksek hızda giderken klimayı devreye sokmamalı, düşük hızda çalıştırıp sonra hızı artırmalısınız. Bu yakıt tüketiminizi azaltacak bir uygulamadır. 

- Çok tozlu yol şartlarında klimayı çalıştırmamalısınız. Aksi halde evaporatör petekleri tıkanabilir. 

- Kabin içi havayı kullanabileceğiniz sirkülasyon sistemini 30 dakikadan fazla kullanmamalısınız. Çünkü kabin içinde sizin soluyup dışarı attığınız oksijende yanık hava mevcuttur, bu havayı tekrar soluduğunuzda boğazınızda yanma olabilir. 

- Radyatör üzerinde birikmiş toz, ölü böcekler, yapraklar klimadan alacağınız verimi düşürür. Soğutmadan en iyi verimin alınması için periyodik kontroller sırasında bu tür birikimlerin temizlenmesi gerekir. 

- Klimanızın düzgün ve verimli çalışmasını sağlamak için 6 aylık periyotlarla aracınızı servise götürerek kontrol ettirmelisiniz. Periyodik bakımlarda; klima sisteminde gaz kaçağı olup olmadığı, klima radyatörün üzerindeki pislikler ve korozyon nedeniyle tıkanıp tıkanmadığı ve radyatör pervaneleri kontrol edilir. 

- Klimanız soğutmuyorsa sorun, gaz kaçağı, sigorta, elektrik ya da radyatör pervanesi olabilir. 

- Otomobil klimalarında R 134 A soğutucu gazı kullanılır. Bunun dışında başka bir gaz kullanılmamalıdır. 

- Otomobil klimalarında gaz kaçağı durumunda sistem yağının yüzde 20'sini kaybeder. Gaz şarj ederken bu yağın da sisteme konduğundan emin olmalısınız. 

- Klimanın düzenli çalışması için, kompresör tahrik kayışının gerginliğini ayda bir kez serviste kontrol ettirmelisiniz. 

- Klima donanımının sürekli olarak randımanlı çalışmasını sağlamak için kış aylarında da ayda bir kez en az 10 dakika klimayı çalıştırmalısınız. Sistem uzun süre kapalı kalırsa contalar kurur ve etkinliğini kaybeder. Gaz kaçakları olabileceğinden beklenmedik arızalarla karşılaşabilirsiniz. 

- Kışın otomobilinizin camlarında oluşan buğulanmayı da klimanızı çalıştırarak önleyebilirsiniz. 

- Arabasında klima olmayan ve sonradan klima taktırmaya karar verenlerin taktıracakları klimanın otomobillerine uyumlu ve otomobil firmasının tavsiye ettiği özelliklere sahip olmasına dikkat etmesi gerekmektedir.